Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Beton fundering

Of u nu een huis laat bouwen, een villa of gewoon een tuinhuisje, een fundering is de basis voor alle woningbouw. Een goede fundering voorkomt verzakkingen.

Bij Betondirekt kunt u voor de fundering stortklaar beton bestellen. Wilt u morgen al aan de slag met het fundament? Bestel dan vandaag voor 12:00 uur en we zorgen dat het beton morgen bij u gestort wordt.

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct

 

beton fundering

Berekenen van de stevigheid fundering

Het type gebouw wat op de fundering geplaatst wordt, bepaalt al voor een groot deel hoe stevig de fundering moet zijn. Ook van belang is het type ondergrond. Want er zit nogal verschil in een zachte ondergrond, klei of een stevige zandlaag. Een zandbodem biedt de meeste stabiliteit. Het is echt aan te raden om dit door een vakman te laten uitrekenen, mits u niet zelf die vakman bent.

Bekijk ook: hoe kan ik de hoeveelheid beton berekenen?

Omgevingsvergunning

Een funderingsberekening is een verplicht onderdeel van het funderingsplan. U moet deze indienen om een omgevingsvergunning te krijgen. Zonder een berekening van de fundering krijgt u namelijk geen toestemming om met de bouw / verbouwing te beginnen.

Beton bestellen voor fundering

Bij het bestellen kunt u aangeven waarvoor u het beton nodig heeft. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor standaard beton of eventueel met aanpassingen als fijn grind of snel hardend. Voor het maken van een fundering is standaard betonmengsel voldoende. Bent u toch niet echt helemaal zeker welk betontype u nodig heeft? Bel of WhatsApp ons dan gerust voor advies.

Tips voor het maken van de fundering

  • Als het betonmengsel te snel uitdroogt, omdat het water in de bodem zakt of verdampt, wordt het niet hard. Stort daarom het beton nooit direct hop het zand. En bescherm het tijdens het uithardingsproces tegen uitdrogen
  • Bouwstaalmatten maakt u op maat met behulp van een haakse slijper. Let daarbij op uw eigen veiligheid. Zet altijd een veiligheidsbril op voor u aan de slag gaat met de haakse slijper.
  • Omdat het beton gestort wordt vult het funderingskist zich vrij snel met dat verse beton. Tussendoor even goed aanstampen is er dan niet bij en er kunnen luchtbellen ontstaan in het beton. Wat niet goed is voor het beton. Met een trilnaad kunt u die luchtbellen weer verwijderen. Lang hoeft u die trilnaad niet in het beton te houden. Enkele seconden is lang genoeg

Kosten

De prijs per m3 voor standaard betonmengsel is bij ons € 286,77. Voor dat bedrag komt een betoncentrale bij u in de buurt uw bestelling leveren en ook storten. De kosten zijn ook inclusief toeslagen en vrachtkosten. Wanneer u uw beton tussen 7.00 uur en 16.00 uur wilt laten storten, zijn er geen extra leveringskosten aan verbonden. Buiten deze tijden komt er een bedrag van € 150,00 bij.

Beton bestellen gaat bij ons in 3 simpele stappen. Snel geregeld dus!

Vragen of advies?

We zijn de hele week bereikbaar. Ook weekenden en in de avonduren. Bel of mail ons dus gerust wanneer het u uitkomt. Een WhatsApp bericht mag ook: 06-22545085

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct

Specifieke vraag over onze centrales, of meer weten?

Contact ons