Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Beton fundering

Beton als fundering gebruiken voorkomt verzakkingen. Of u nu een huis laat bouwen, een villa of gewoon een tuinhuisje, een fundering van beton is de basis voor vele bouwprojecten. Bij Betondirekt kunt u voor de fundering stort-klaar beton bestellen. Vul uw postcode in en bereken direct de kosten voor het beton van uw fundering!

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct

Waarom kiezen voor beton als fundering

Beton als fundering is de start van vele projecten om een vaste grond onder de voeten te hebben. Niet voor niets dat het de basis is van alle woningbouw.

Hoewel u het beton storten door een professional kunt laten uitvoeren, kunt ook prima zelf aan de slag om de fundering te maken. Om u op gang te helpen hebben we verschillende stappen en tips op een rij gezet.

Heeft u hierna nog vragen? Stel deze dan gerust via ons door te bellen via 06-22545085, een berichtje te sturen via whatsapp of de mail via info@betondirekt.nl. We kunnen u alles vertellen en ook direct helpen met de levering van kant-en-klaar funderingsbeton bij u thuis!

 

beton fundering

Fundering van beton maken: de voorbereiding

Een fundering van beton maken bestaat uit verschillende stappen, waarbij de voorbereiding van het oppervlak de belangrijkste is. Hierbij moet u letten op:

  • Een omgevingsvergunning
  • Berekening van de stevigheid

Voor het aanleggen van een fundering moet er een officieel funderingsplan gemaakt worden inclusief berekening. De funderingsberekening is een verplicht onderdeel om bij een omgevingsvergunning in te dienen. Zonder een correcte berekening krijgt u geen toestemming om met de bouw of verbouwing te beginnen.

De stevigheid hangt af van het type ondergrond. Er zit nogal verschil tussen een zachte ondergrond, klei of een stevige zandlaag. Wij raden aan om deze berekeningen door een vakman te laten uitvoeren, mist u niet zelf de vakman bent.

Grootte van het oppervlak bepalen

Natuurlijk moet u als eerste de afmeting van de fundering bepalen. Dit kan bijvoorbeeld door het geheel uit te zetten met koorden en tentharingen in de grond. Dit oppervlak moet vervolgens uitgegraven worden om ruimte te maken voor de bekisting en het te storten beton.

Vervolgens kunt u dit oppervlak gaan uitgraven. Het is aan te raden rekening te houden met 30cm diepte en 10cm extra rondom, om ruimte over te houden voor de bekisting. De bekisting vormt de afbakening en rand van de fundering, waardoor het vers ver gestorte beton niet kan weglopen.

Beton voor de fundering bestellen

In ons eenvoudige bestelproces van 3 stappen kunt u aangeven waarvoor u het beton nodig heeft. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor standaard beton of eventueel met aanpassingen als fijn grind of snel hardend.

Voor het maken van een fundering is standaard betonmengsel voldoende. Bent u toch niet echt helemaal zeker welk betontype u nodig heeft? Bel of WhatsApp ons dan gerust voor advies. Afhankelijk van het oppervlak dat u eerder heeft uitgelegd kunt u de hoeveelheid aan ons doorgeven, al vanaf 1 kuub tot op de kwart kuub nauwkeurig.

Om te werken met de juiste hoeveelheid bestelt u liever te veel dan te weinig, het mortel heeft namelijk de neiging om in te klinken, waardoor u vaak 10% extra nodig heeft.

Lees ook: hoe kan ik de hoeveelheid beton berekenen?

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct

 

Aan de slag in 6 stappen

Weet u wat het oppervlak moet worden voor de nieuwe fundering van beton? Aan de slag dan maar! Grofweg bestaat het proces uit x verschillende stappen:

  1. Graaf de contouren van de fundering uit tot 60cm diep
  2. Maak de bekisting in deze contouren en stel waterpas
  3. Bedek de bodem van de bekisting met plastic folie of kiezels
  4. Maak bouwstaalmatten voor gewapend beton
  5. Stort het betonmortel en werk af
  6. Dek de fundering af met folie

Afwerking na het storten

Als het betonmengsel te snel uitdroogt, omdat het water in de bodem zakt of verdampt, wordt het niet hard. Stort daarom het beton nooit direct hop het zand. En bescherm het tijdens het uithardingsproces tegen uitdrogen.

Bouwstaalmatten maakt u op maat met behulp van een haakse slijper. Let daarbij op uw eigen veiligheid. Zet altijd een veiligheidsbril op voor u aan de slag gaat met de haakse slijper.

Omdat het beton gestort wordt vult het funderingskist zich vrij snel met dat verse beton. Tussendoor even goed aanstampen is er dan niet bij en er kunnen luchtbellen ontstaan in het mortel, dit is niet goed voor het beton. Met een trilnaad kunt u die luchtbellen weer verwijderen. Hiervoor hoeft u de trilnaad slechts enkele seconden in het mengsel te houden.

Wat gaat een beton fundering kosten?

De exacte kosten voor een beton fundering zijn uiteraard afhankelijk van de grootte. De prijs per m3 voor funderingsbeton is bij ons € 313 ex. BTW. Voor dat bedrag komt een betoncentrale op de gewenste locatie uw bestelling leveren, inclusief toeslagen en vrachtkosten.

Wilt u vooraf nog advies voordat u aan de slag gaat met het storten? We zijn de hele week bereikbaar, ook tijdens weekenden en in de avonduren. Bel of mail ons dus gerust wanneer het u uitkomt. Een WhatsApp bericht mag ook: 06-22545085. Met de juiste voorbereiding kan iedereen aan de slag met een beton fundering storten!

Specifieke vraag over onze centrales, of meer weten?

Contact ons