Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Beton storten in de tuin

Wilt u aan de slag met beton storten in de tuin? Lees hier meer en bestel eenvoudig online. Dat beton een heel veelzijdig product is, wist u natuurlijk al. In de tuin ziet u dat ook terug. U kunt bijvoorbeeld beton storten in de tuin voor de aanleg van een terras, maar beton leent zich ook uitstekend voor het maken van bloembakken, tuinmeubelen of als buitenkeuken.

Direct bestellen? Begin met het invullen van uw postcode
Start direct

 

beton storten tuin

Waarom beton storten in de tuin

Hoe u het beton in de tuin moet storten is logischerwijs afhankelijk van waar u het beton voor gaat gebruiken. Gaat u alleen een plantenbak maken of wilt u terrasje midden in de tuin aanleggen van beton? Voor de eerstgenoemde heeft u bijvoorbeeld een mal nodig (die u zelf kunt maken van betonplex). In de mal giet u het betonmengsel.

Om uw tuin op te frissen met betonnen elementen, kunt u bij ons uw gewenste hoeveelheid beton bestellen. Dat kan in 3 stappen. En wilt u morgen al klussen? Bestel dan vandaag voor 12:00u en wij zorgen ervoor dat u morgen aan de slag kan. We leveren op de door u aangegeven plaats en tijdstip. De afwerking en het volledige beton storten in de tuin is aan u.

Zelf beton in de tuin storten

Voordat u aan de slag kunt met zelf beton storten in de tuin, moet u natuurlijk weten welke hoeveelheid u nodig heeft. Voor de hoeveelheid beton berekenen kunt u de volgende formules aanhouden voor verschillende vormen.

Rechthoek beton in de tuin:

Lengte (in meter) x breedte (in meter) x dikte (in centimeter) = het aantal m3 beton wat u nodig heeft

Cilindervormen:

Hoogte (in meter) x diameter (in centimeter) = het aantal m3 beton wat u nodig heeft.

Tip: met inklinking en meetcorrectie in het achterhoofd is het wel verstandig om 10% meer bestellen. Beter iets teveel dan te weinig. U kunt bij ons beton bestellen tot een kwart. Hierdoor kunt u de hoeveelheid goed afstemmen. Tevens nemen wij al bestellingen vanaf 1 kuub aan, waardoor u voor iedere klus in de tuin terecht kunt bij Betondirekt.

Weersomstandigheden bij storten in de tuin

Voordat u met het storten in de tuin aan de slag gaat, is het belangrijk om de weersverwachtingen in de gaten te houden. Zo raden wij altijd af om te storten wanneer het vriest, omdat dit risico op slecht uitharden vergroot. Dit heeft een slechte constructie en weinig stevigheid tot gevolg.

Een droge dag met een gemiddelde temperatuur tussen de 5 a 20 graden zijn de perfecte weersomstandigheden om in uw tuin beton te storten. Bij te warm weer kan het water uit het mortel te snel ontsnappen, wat ook de verwerkbaarheid tijdens het storten vermindert.

Beton storten tuin: kosten per m3

U betaalt bij ons ongeveer 297 euro per m3. Voer hieronder uw postcode in (zodat we weten waar u het beton nodig heeft) en u kunt meteen de kosten inzien. De Prijs beton per m3 is nog afhankelijk van een aantal factoren zoals de afstand tot de dichtbij zijnde centrale en de hoeveelheid.

Hoe meer u namelijk bestelt, hoe minder de prijs per kuub uiteindelijk wordt. Vul de hoeveelheid in in onze besteltool en u ziet gelijk waar u aan toe bent. Hierbij gaan wij altijd uit van een oppervlak dat bij levering direct klaar is voor het storten. Al het voorwerk dient u dus al zelf te hebben gedaan, zodat op het moment van levering gelijk beton in de tuin gestort kan worden.

Direct bestellen? Begin met het invullen van uw postcode
Start direct

 

Onderhoud

Alles wat buiten staat (of ligt) wordt groen van alg. Dat komt door de combinatie van vocht en kou. Om uw betonnen tuinmeubelen of terras schoon te maken is gewoon water het beste. Gebruik bijvoorbeeld geen agressieve huismiddeltjes als azijn. Het doodt inderdaad levende organisme, maar het beton wordt er ook niet fraaier van.

Gelukkig heeft beton weinig onderhoud nodig, wat ook een grote motivatie is voor veel mensen om dit product in de tuin te gebruiken. Voor de beste levensduur en makkelijk te reinigen oppervlak is het aan te raden na het storten het beton te behandelen met een coating. Hierdoor kan de aanslag in de tuin minder snel hechten.

Vragen voordat u aan de slag gaat?

Vragen? Neem contact op of stuur ons een WhatsApp bericht. Wij kunnen u informeren over diverse manieren van beton storten op plekken binnen en buiten. Lees bijvoorbeeld meer over:

En nog veel meer! U kunt ons ook in de weekenden of in de avond bereiken. Zo kunt u altijd bij ons terecht voor meer informatie betreft het storten van beton in de tuin of andere locatie.

Direct bestellen? Begin met het invullen van uw postcode
Start direct

 

Direct aan de slag met beton storten in de tuin

Weet u al wat u wilt creëren en wilt u direct buiten aan de slag gaan? Wanneer u een bestelling bij ons voor 12:00 uur plaatst kunnen wij, mits op voorraad, het mortel al de volgende dag bij u afleveren. Uiteraard wordt het exacte aflevermoment altijd met u afgestemd zodat u direct aan de slag kunt met beton storten in de tuin.

Specifieke vraag over onze centrales, of meer weten?

Contact ons