Mededeling

Let op! Tijdens de bouwvak zijn de betoncentrales beperkt geopend.
Bel ons om te overleggen wat er mogelijk is!

close
Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Beton storten

Beton storten op een bouwplaats, voor uw huis als oprit of in huis voor een vloer. De mogelijkheden voor het storten van beton zijn eindeloos. Bij Betondirekt kunt u voor elke klus – klein en groot – uw gewenste hoeveel beton bestellen. Online, 24/7 en op afspraak geleverd bij zakelijk en particulier. Zo kunt u binnen no-time aan de slag met beton storten.

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct

Zelf beton storten of laten storten?

beton storten

Of u zelf aan de slag gaat met het beton storten of liever een betonvloer laat storten, hangt van een aantal factoren af. Zo vraagt elke klus een andere aanpak. Een funderingsbalk of een ruwe betonvloer zou u zelf als handige klusser kunnen storten. Gaat u een wand maken, dan is het wellicht beter om het beton te laten storten.

Hieronder delen wij een aantal tips waar u aan moet denken wanneer u beton stort en welke kosten hiermee gepaard zijn. Zo bent u volledig voorbereid en kunt u veilig werken met de mortel.

Of u nu zelf het beton gaat storten of het laat doen, bij Betondirekt.nl kunt u in ieder geval zeer voordelig uw bestelling plaatsen voor kant en klaar mortel. Zo hoeft u niet zelf de mortel te maken, maar wordt het kant en klaar geleverd via een betonwagen. Na de levering kunt u direct aan de slag!

Storten van beton in 4 stappen

De voorbereiding van het storten van beton is op te delen in vier stappen. Een stevige vloer of fundering is de basis van uw nieuwe klus. Zorg er daarom voor dat de ondergrond schoon is en bedekt met plastic folie. Dit voorkomt dat het vocht uit het beton wegloopt. Daarbij moet de ondergrond vlak, stevig en eventueel aangetrild zijn. Met een goede ondergrond kunt u direct aan de slag met de volgende stappen.

Stap 1: De bekisting plaatsen

Om een betonvloer te kunnen storten moet u ervoor zorgen dat de mortel ingesloten wordt. Dit kunt u realiseren door het plaatsen van een bekisting. De bovenkant van een bekisting dient dezelfde hoogte te hebben van de vloer of fundering na het beton storten.

De dikte van een betonvloer is afhankelijk van de benodigde draagkracht. Zo hoeft een woonkamervloer minder dik ( minimaal 7cm) te zijn dan een Dit in verband met het gewicht wat er eventueel op komt.

Stap 2: Bewapening van het beton

Voor een stevige fundering van uw vloer is het belangrijk om wapening toe te passen in het beton. Dit voorkomt ook scheuren. De wapening of betonijzer vlechten kunt u met hoogteblokken stellen tot de juiste afmeting van de bekisting.

Vaak volstaat een wapeningsnet met 8mm dikte en 15 cm maaswijdte om een stevige vloer te creëren. Indien u voor een dikkere vloer gaat, welke meer draagkracht nodig heeft, kunt u een dubbele bewapening toepassen.

Stap 3: Afplakken van de omgeving

Het is aan te raden de omgeving af te plakken als u te werk gaat op een plek waar wanden of andere zaken niet vies mogen worden. Als u beton stort is het normaal dat er spetters ontstaan tot een hoogte van 1 meter.

Voorkom dat er betonmortel op ongewenste zaken komt en plak de omgeving af met een zeil of plastic. Zorg er daarnaast voor dat u contact van de specie op de huid vermijdt. Dit kan irritaties of brandplekken opleveren.

Stap 4: Betonmortel storten

Als alle voorbereidingen zijn getroffen kunt u aan de slag! Neem voor u aan het werk gaat ook onze stortinstructies in acht. Zo weet u zeker dat u op een verantwoorde en veilige manier aan de slag kunt gaan met beton storten. Om het uzelf gemakkelijk te maken kunt u een mixerpomp bestellen, waardoor het stortproces een stuk minder inspanning en kracht vereist.

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct

 

Afwerking van uw betonvloer

Na het storten kunt u kiezen voor de afwerking van de vloer of fundering. Denk hierbij aan

  • Egaliseren
  • Schuren
  • Polijsten

Deze afwerking is afhankelijk van de functie die u voor ogen heeft. Als u de betonvloer verder wilt afwerken, met bijvoorbeeld laminaat, is het raadzaam eerst te egaliseren voor een egale ondervloer. Gaat u uw betonvloer als eindvloer gebruiken? Dan is het aan te raden deze te polijsten middels beton vlinderen.

Hoe u beton stort in verschillende seizoenen

Ook moet u bij het storten rekening houden met het seizoen waarin u aan de slag gaat. Het water in beton kan door warmte of kou een andere reactie geven, met slecht beton tot gevolg. Deze risico’s zijn vanzelfsprekend een stuk groter als u buiten aan de slag gaat.

U leest meer over het werken in verschillende seizoenen, zoals het beton storten in de winter of beton storten in het voorjaar in onze blogs op de website. Mocht u hierover verder nog vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bestel 24/7 bij Betondirekt

Of u nu zelf het beton gaat storten of het laat doen, bij Betondirekt.nl kunt u in ieder geval zeer voordelig uw kant en klare beton bestellen. Uw voordelen op een rij:

  • In 3 stappen uw bestelling geplaatst
  • Bestellen kan vanaf 1 kuub en per kwart kuub worden opgehoogd
  • Hoge kwaliteit en meteen inzicht in de kosten
  • We leveren het beton op afspraak. Dat kan zelfs al morgen zijn, mits u vandaag voor 12:00 besteld.
  • We leveren door heel Nederland op uw gewenste adres

Onze tips voor beton storten bij RTL Woontips

Heeft u nog vragen hoe u het beste te werk kunt gaan? Onze medewerkers staan voor uw klaar voor alle vragen over uw bestelling en het stortproces. Ook kunt u onderstaande video bekijken, waar RTL op bezoek was bij Betondirekt. We geven je hier nog enkele tips die je bij kunt gebruiken bij het beton storten.

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct

 

Bereken direct uw prijs

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct

Specifieke vraag over onze centrales, of meer weten?

Contact ons