Mededeling

Wegens grote drukte kunnen wij momenteel niet voldoen aan de levertijd die wij normaliter hanteren.
Graag contact opnemen, alvorens u de bestelling voltooit!.

close
Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Met welke verf een betonvloer schilderen?

Een betonvloer schilderenBetonvloer schilderen is zowel mooi als praktisch tegelijk. Mooi voor in huis, in de tuin of gewoon in de garage. Een strakke betonnen vloer oogt netjes en is ook eenvoudig schoon te maken en te houden. Waar u een betonvloer wilt aanleggen, bepaalt meteen ook welke verf u nodig hebt. Hoe u een betonvloer verft, leest u in dit stappenplan

Welke verf voor welke betonvloer?

Wilt u in uw woonkamer een vloer van beton of in de garage? In dat laatste geval heeft de vloer natuurlijk veel meer te verduren dan in de huiskamer. Om de betonvloer in de garage daarom extra te beschermen is er speciale garagevloerverf op de markt. Deze verf is erg slijtvast en geschikt in ruimtes waar vetten en oliën gebruikt worden.

Soorten betonverf

Meest gebruikte coating
Er zijn diverse soorten betonverf te verkrijgen. De meeste gebruikte zijn de 2 componenten epoxy coatings. Deze verf is bestand tegen zware belasting als bijvoorbeeld in uw garage, magazijn, showroom of werkplaats. Naast dat de coating erg slijtvast is, kunt u er ook een vloeistofdicht oppervlak mee creëren. Daarom zie je deze coating ook veel terug op betonnen vloeren in woningen.

Voor normale belasting

Betonverf op acrylbasis of op basis van polyurethaan-alkyd kunt u prima gebruiken als u de vloer normaal gaat belasten. Dus geen auto’s die eroverheen hoeven te rijden, maar waar wel op geleefd mag worden. De verf op acrylbasis is een watergedragen betonverf en ruikarm.

Voor u de betonvloer gaat schilderen

  • De vloer mag niet meer vochtig zijn. Is de vloer onlangs gestort? Dan kunt u zes weken na het storten ongeveer beginnen met schilderen. Lees ook: Hoe kan ik bepalen wanneer beton klaar is om te verven?
  • Maak de vloer stof- en vetvrij. Dit kunt u doen met een zeep of reinigingsmiddel.
  • Nieuwe betonnen vloer? Dan moet u eigenlijk altijd schuren. De zandcementsluier moet van de toplaag weg geschuurd worden.

Specifieke vraag over onze centrales, of meer weten?

Contact ons