Mededeling

Let op! Tijdens de bouwvak zijn de betoncentrales beperkt geopend.
Bel ons om te overleggen wat er mogelijk is!

close
Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Dekvloer

Op zoek naar een dekvloer voor het egaliseren van oneffenheden en beschadigingen, als drager voor vloerverwarming of als geluidsisolatie? Bij Betondirekt verkopen we dekvloeren. Dit duurzame mortel, dat is samengesteld uit cement en zand, heeft een goede warmtegeleiding en beperkte krimp. Wilt u de perfecte vloer in combinatie met vloerverwarming? Bestel voordelig en snel bij Betondirekt!

Direct bestellen? Neem via de website contact met ons op of bel naar 06-22545085

De dekvloer als duurzame oplossing

Een dekvloer wordt veel geplaatst op een constructieve vloer en vormt de egale basis. De vloer verbergt leidingen en kabels. Vaak komt hier nog een toplaag bovenop, in de vorm van laminaat of hout bijvoorbeeld. Toch kiezen mensen er tegenwoordig steeds vaker voor om de deklaag als bovenste laag te gebruiken, omdat een betonlook uitstraling goed past binnen de moderne interieurs. 

Er zijn verschillende soorten dekvloeren. Een dekvloer van het merk Eco2Floor wordt gemaakt op basis van duurzaam gemalen gegranuleerd hoogovenslak (GGBS). Dit is een zuiver restproduct afkomstig uit de staalindustrie, waarbij het slak door de bindende werking een vervanging is voor het traditionele cement. Doordat dit restproduct met Eco2floor een nieuwe bestemming heeft gevonden, is het een erg milieuvriendelijke en duurzame manier van een gietdekvloer. Ook tijdens het productieproces van dit mortel vindt nagenoeg geen CO2-uitstoot plaats.

Een dekvloer wordt ook vaak gemaakt van zandcement of anhydriet. Het staat in dat geval ook bekend als een strijkvloer of smeervloer. Wanneer de vloer gemaakt is van anhydriet, kun je hem op iedere plek in je woning of kantoor leggen. Wanneer de dekvloer cement bevat, is het meestal een ondergrond voor de volgende en laatste afwerking. Deze laag is 3 tot 6 centimeter dik, afhankelijk van of er vloerverwarming onder de dekvloer ligt. Eco2floor

Een gietdekvloer aanleggen

Een dekvloer is nivellerend en gemakkelijk verpompbaar als gietdekvloer. Dit houdt in dat het mortel zich goed verspreidt, door het vloeibare karakter. Dit komt onder andere doordat het een homogene structuur heeft. Afhankelijk van het type gebouw en de belasting wordt de smeerlaag bepaald. Voor bedrijfsgebouwen en garages moet een dikkere laag worden aangebracht, dan voor woningbouw, scholen en kantoren. 

Door de fijne structuur van een dekvloer, kunnen kleinere werken snel worden uitgevoerd. Ook wanneer je een vloer van 1000 m2 moet aanleggen, is het mogelijk om dit in één dag te realiseren. De structuur verspreidt zich goed, waardoor je bij het aanleggen minder op de knieën hoeft om de vloer vlak af te werken. Het meeste werk kan staand gedaan worden. Hierdoor is er een stuk minder lichamelijke inspanning nodig om een goede vloer aan te leggen. 

De snelle droging van het mortel maakt het mogelijk dat u binnen 24 uur al over de dekvloer heen kunt lopen. Na 72 uur is het volledig verhard en belastbaar en is ook de ondergrond droog. Tevens hoeft u het product niet na te bewerken. Wel kunt u ervoor kiezen om de vloer te schuren voordat u er een toplaag op aanbrengt. Dit kan de hechting verbeteren, waardoor u zonder problemen verder kunt met volgende werkzaamheden.

Vloerverwarming in een dekvloer

Het materiaal van dekvloeren kan warmte goed geleiden. Daarnaast zet het niet uit en krimpt het niet. Deze voordelen maken een dekvloer enorm geschikt voor vloerverwarming. 

De goede warmtegeleiding van dit materiaal maakt deze manier van verwarmen ook nog eens energiezuiniger.

Daarbij is een gietdekvloer ook uitstekend geschikt voor gebruik in natte ruimtes, zoals een badkamer en het toilet. Door de snellere droging van het materiaal kunt u het tevens sneller verlijmen en betegelen dan andere mortels. Dit kan gewoon met een gebruikelijke primer en tegellijm.

De dekvloer kosten

Bij BetonDirekt werken we samen met verschillende betoncentrales in heel Nederland. Per kuub kan daardoor de prijs verschillen. Voor actuele prijzen kunt u deze opvragen door te bellen naar 06-22545085 of te mailen naar info@betondirekt.nl.

De prijzen van gietdekvloeren zijn altijd zo voordelig mogelijk. Uw benodigdheden kunnen altijd vanuit meerdere betoncentrales worden geleverd. Hierdoor kunnen we uw bouwperiode aanzienlijk verkorten. Hoe langer dit bouwproces duurt, hoe meer geld u natuurlijk moet berekenen waardoor het bouwproces vertraagd wordt.

Alle voordelen op een rij

Een dekvloer brengt vele voordelen met zich mee. Zo is het makkelijk te leggen, beloopbaar na 24 uur, belastbaar na 72 uur en is er geen verdere nabewerking nodig. 

Wilt u zo snel mogelijk van deze voordelen profiteren? Bestel dit mortel dan snel online bij Betondirekt. Door onze samenwerking met diverse betoncentrales door het hele land kunnen wij snel schakelen en leveren. Vaak heeft u uw bestelling al de volgende dag thuis. Bestel daarom snel online of geef uw bestelling telefonisch door. Onze medewerkers staan voor u klaar voor alle vragen over een dekvloer.

Gietdekvloer bestellen

Specifieke vraag over onze centrales, of meer weten?

Contact ons