Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Dikte betonvloer

De minimale dikte betonvloer die vaak wordt aangehouden is 8 cm dik. Echter is de specifieke dikte afhankelijk van de draagkracht die de betonvloer moet hebben. Zo is deze draagkracht in de woonkamer een stuk lager dan voor de garage waar uw auto staat. Wij geven u hieronder diverse voorbeelden betreft de minimale dikte van betonvloeren.

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct

 

Dikte betonvloer

Dikte van betonvloer afhankelijk van toepassing

De dikte van betonvloeren is dus afhankelijk van de toepassing. De gewenste dikte wordt bepaald door de draagkracht die de betonvloer dient te hebben. Wij geven u uitleg voor enkele toepassingen en de minimale dikte die u daarbij nodig heeft.

Voor schuur of garage

De dikte betonvloer in uw schuur of garage is vaak een stuk hoger dan in uw woonkamer of voor een aanbouw. Dit komt doordat er in de schuur vaak zware spullen staan, zoals zwaar gereedschap en wellicht uw auto of motor. Houd daarom een minimale dikte beton aan van 18 tot 20 cm voor uw schuur of een garagevloer storten. Daarbij is het verstandig om hiervoor een dubbele bewapening toe te passen. De dikte van een wapeningsnet bij een betonvloer groeit mee met de draagkracht van een vloer.

Voor aanbouw met of zonder vloerverwarming

De dikte van een betonvloer voor een aanbouw van uw woning hangt af van de ondergrond en of u ook vloerverwarming wilt toepassen. Als u beton over de vloerverwarming heen wilt gieten moet u een minimale dikte betonvloer aanhouden van 12 á 15 cm. Past u geen vloerverwarming toe, dan is 10 cm dik voldoende om scheuren te voorkomen.

Betonvloer op zand

Als u een vloer wilt storten op een ondergrond van zand, is het aan te raden om hier eerst een laag isolatiemateriaal aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld EPS, XPS of PIR isolatie zijn. Vervolgens kunt u een minimale dikte betonvloer op isolatie aanhouden van 12 cm. Hierbij is ook een dubbele dikte wapeningsnet aan te raden. Hiermee heeft de vloer ook constructief voldoende draagkracht.

Terras van beton

Ook een terras van beton is ideaal. Hiermee heeft u geen verzakkingen, zoals u bij een terras van klinkers of tegels wel ziet. Als u een terras gaat maken van beton, houd dan een dikte aan van 12 tot 15 cm. Ook nu is het weer afhankelijk van de toepassing. Als ook de auto er overheen moet, kies dan voor 15 cm.

Hoeveelheid beton berekenen en bestellen

Er is een vrij eenvoudige rekensom om de hoeveelheid beton te berekenen. Vermenigvuldig de lengte, de breedte en de dikte in meters. Het getal wat u berekent is het aantal kuub dat u kunt bestellen. Wel adviseren we u om altijd 10% meer te bestellen, in verband met inklinking en meetcorrectie.

Stel, u wilt een oppervlakte van 10 bij 3 meter voorzien van een betonvloer dikte van 25 cm. Dan ziet de berekening er als volgt uit:

10 x 3 meter = 30 m2 x 0.25 meter (25 cm) = x 1.1 (10% extra) = 8.25 m3 beton.

Als u heeft berekend hoeveel beton u nodig heeft voor uw nieuwe project, kunt u eenvoudig beton bestellen in drie simpele stappen. Hierbij worden de kosten van de hoeveelheid ook automatisch berekend.

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct

 

Vragen en advies over uw vloer van beton

Vraagt u zichzelf nog af “Hoe dik moet een betonvloer zijn?” of wilt u advies over het beton storten of andere zaken? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen u graag met het beantwoorden van al uw vragen.

U kunt ons bellen op 0855 808 512 of een Whatsapp berichtje sturen. Wij zijn de hele week bereikbaar, ook in de avonduren en in het weekend. Wij staan u graag te woord met meer informatie en het bepalen van uw dikte voor een betonvloer.

Specifieke vraag over onze centrales, of meer weten?

Contact ons