Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Dikte betonvloer

De prijs van een betonvloer is afhankelijk van het vloeroppervlak en de dikte. De dikte wordt bepaald door de draagkracht dat de vloer moet hebben. In uw woonkamer is die draagkracht een stuk minder dan in uw garage waar uw auto staat.

betonvloer en dikte

Toepassing betonvloer en dikte

Hoeveel het gieten van een betonvloer u kost, is dus mede afhankelijk van de dikte van de vloer. De gewenste dikte hangt af van wat de vloer moet kunnen dragen. Hieronder enkele toepassingen en de dikte die u daarbij nodig heeft.

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct

 

Garage

In uw garage staat misschien uw auto. En wie weet zelfs een motor en zwaar gereedschap. Een betonvloer moet dan ook dikker zijn dan bijvoorbeeld in uw tuinhuisje of woonkamer. Houd ongeveer een dikte aan van 18 tot 20 cm en pas dubbele bewapening toe. Lees meer over een betonvloer in de garage.

Met of zonder vloerverwarming

Beton kunt u rechtstreeks op de vloerverwarming gieten. Omdat de vloerverwarming rechtstreeks in het beton zit is er een goede warmtebegeleiding. Houd een minimale dikte aan van 12 √° 15 cm. Heeft u geen vloerverwarming? Dan is de ideale dikte rond de 10 cm om scheuren te voorkomen.

Terras van beton

Een terras van beton is ideaal. Geen verzakkingen, zoals u bij klinkers of tegels wel ziet. Als u een terras gaat maken van beton, houd dan een dikte aan van 12 tot 15 cm. Ook nu is het weer afhankelijk van de toepassing. Als ook de auto er overheen moet, kies dan voor 15 cm.

Hoeveel beton bestellen

Er is een vrij eenvoudige rekensom om de hoeveelheid beton te berekenen. Vermenigvuldig de lengte, de breedte en de dikte in meters. Het getal wat u berekent is het aantal kuub dat u kunt bestellen. Wel adviseren we u om altijd 10% meer te bestellen, in verband met inklinking en meetcorrectie.

Stel u wilt een oppervlakte van 10 bij 3 meter voorzien van beton met een dikte van 25 cm. De berekening ziet er dan als volgt uit:

10 x 3 meter = 30 m2 x 0.25 meter (25 cm) = x 1.1 (10% extra) = 8.25 m3 beton.

Weet u inmiddels hoeveel beton u nodig heeft voor uw nieuwe project? Bestel dan direct uw beton in een paar simpele stappen, beginnend met uw postcode.

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct

 

Advies?

Heeft u vragen of wilt u advies over beton en het storten van een vloer? Bel ons of stuur een WhatsApp. We zijn de hele week bereikbaar. Ook in de avonduren en in het weekend.

Specifieke vraag over onze centrales, of meer weten?

Contact ons