Mededeling

Let op! Tijdens de bouwvak zijn de betoncentrales beperkt geopend.
Bel ons om te overleggen wat er mogelijk is!

close
Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Fundering aanbouw maken? Tips voor een goede en solide basis

Fundering aanbouwJe hebt eindelijk besloten om een uitbreiding van de fundering met aanbouw te realiseren. Door het thuis werken ben je er wellicht achter gekomen dat je net iets te weinig ruimte hebt voor een lekkere werkplek.

De plannen zijn gemaakt, we kunnen starten! Maar waar begin je met een fundering? Een aanbouw kun je laten uitvoeren door een aannemer in de hand te nemen of ga je de klus zelf klaren?

Tegenwoordig rijzen de prijzen de pan uit en op YouTube staan genoeg “doe het zelf” filmpjes. Dus waarom doe je het niet gewoon zelf? Wij geven je tips voor een stevige fundering voor aanbouw, uitbouw of andere uitbreiding van jouw huis!

Aan de slag met een fundering voor aanbouw of uitbouw

Prima, we gaan aan de slag! De fundering maken is de basis en daar beginnen we dan ook mee. Als het goed is heb je een tekening met de afmetingen voor je aanbouw.

Je kunt volgens de berekeningen een fundering uitgraven en maakt een bekisting voor de uitbouw. Leg hier dik landbouw plastic of folie in. De hoeveelheid beton die je nodig hebt bereken je als volgt; lengte x breedte x hoogte. Mocht je dit lastig vinden, dan kun je altijd even bellen om te checken.

Dikte fundering berekenen en beton bestellen

De hoogte of hoe diep een fundering voor aanbouw moet zijn is afhankelijk van wat de vloer moet kunnen dragen. De toepassing van diepte en dikte van een betonvloer hebben we eerder uitgelegd in een blog. Na het berekenen van de hoeveelheid beton bestel je dit alvast op de gewenste leverdatum.

Bepaal ook of je het beton gaat kruien of kiest voor een pomp. Een aanhangerpomp is gemakkelijk en werkt netjes en snel. Het scheelt je enorm veel tijd en die tijd kun je wel gebruiken voor andere werkzaamheden.

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct

 

Fundering van aanbouw verankeren met wapeningsnetten

Ondertussen gaan we verder met de wapeningsnetten. Deze leg je een stukje van de grond op “klosjes”. Je moet alles goed vast maken, anders gaat de boel drijven en dat willen we niet! Je kunt de fundering en vloer prima in één keer storten. Dat scheelt weer in de aanvoerkosten. We moeten tenslotte ook aan het milieu denken!

Trilnaald huren voor een stevige fundering voor uitbouw

Zorg er ook voor dat je een trilnaald huurt. Een trilnaald, wat is dat?Fundering maken aanbouw

Een trilnaald zorgt ervoor dat je de luchtbelletjes uit het beton trilt. Hierdoor krijgt het een beton een dichte structuur en zorg je voor een stevige fundering en vloer.

Ook heb je een afreispaan nodig. Hiermee maak je het beton vlak. Je wilt natuurlijk wel dat de basis goed recht is, anders wordt het niks met het opbouwen van de aanbouw.

Zelf fundering maken? Let hier op!

Ok, je hebt alles berekend, uitgegraven, gecheckt en dubbel gecheckt. Je hebt de voorbereidende werkzaamheden goed uitgevoerd. Er kan helemaal niks meer fout gaan. Of toch wel? Heb je ook aan de volgende zaken gedacht?

  • Zorg voor een goede bereikbaarheid voor de betonwagen en eventueel de pomp.
  • Wanneer je gaat kruien is het verstandig om wat hulptroepen met kruiwagens in te schakelen.
  • Gebruik altijd een extra kruiwagen als zogenaamde ‘lek’ kruiwagen.
  • Denk aan je veiligheid. Draag altijd handschoenen en goed beschermend schoeisel. Trek daarbij een overall of andere sluitende kleren aan.

Tijdens het beton storten kunnen er ook spetters op je gezicht of elders op je huid komen. Dit kan brandwonden veroorzaken. Zodra beton met lucht in aanraking komt begint er een chemisch proces op te treden. Daarom is het zo belangrijk om veilig aan de slag te gaan. Je kunt hier meer over lezen in onze stortinstructies.

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct

 

Volg het stappenplan voor een solide fundering

Het beton zit erin! Nu moet je wachten. Na 24 uur kun je er voorzichtig overheen lopen, maar je mag het nog niet belasten. Oh ja, een tip van Flip! Denk eraan dat je kat niet door het natte beton loopt. Het geeft een leuke structuur, maar de kat zal er minder blij mee zijn en jij ook!

Na een week tot anderhalve week kun je verder met je werkzaamheden. Boren in de vloer kan pas na 28 dagen wanneer het beton volledig is uitgehard.

Zie jij jezelf als een echte Bob de Bouwer, maar heb je aan deze tips niet genoeg? Neem contact op met Betondirekt via telefoonnummer 06-22545085. Wij vertellen je graag alles over geschatte kosten en het maken van een fundering voor aanbouw.

Specifieke vraag over onze centrales, of meer weten?

Contact ons