Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Garagevloer storten

Zelf aan de slag met een garagevloer storten? Beton in de garage als vloer is een aanrader. Het kan niet verzakken, zoals u bij tegels wel ziet. Om een garagevloer te storten kunt u via ons uw beton bestellen. Dat kan in 3 eenvoudige stappen.

Bestelt u vandaag voor 12:00 uur? Dan kunnen we het u, mits op voorraad, morgen al leveren. Dan kunt u direct aan de slag met de garagevloer storten!

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct

beton garagevloer storten

Waarom een betonnen garagevloer storten?

De gewenste dikte hangt af van wat de vloer moet kunnen dragen. Een garage biedt vaak onderdak voor een auto. Of staan er zware gereedschappen. Dus de betonvloer moet dan dikker en dus steviger zijn dan als u de vloer in uw tuinhuisje zou storten. Houd ongeveer een dikte aan van tussen de 18 en 20 cm voor in de garage.

Doordat een vloer in de garage heel wat zware voorwerpen moet kunnen tillen, is het belangrijk dat je een stevige vloer hebt die niet kan verzakken en gerust tegen een stootje kan. Daarom is een betonnen garagevloer storten een grote aanrader.

Naast de stevigheid biedt het vele voordelen zoals:

  • Het materiaal is onderhoudsvriendelijk
  • Het oogt strak en netjes
  • (Mits gevlinderd) bestand tegen olie en vloeistoffen

Hierdoor zul je er na het storten amper nog werk van hebben. Zelf aan de slag met een garagevloer storten? Je leest hier waar je op moet letten.

Stort een dikke betonvloer in de garage

Bij stortwerkzaamheden is het belangrijk om allereerst rekening te houden met de dikte van een betonvloer. De gewenste dikte hangt af van wat de vloer moet kunnen dragen.

Een garage doorgaans onderdak biedt aan zware items zoals een auto of grote gereedschappen.  Hierdoor moet de betonvloer dikker en dus steviger zijn dan als u de vloer in uw tuinhuisje zou storten. Houd voor de garagevloer ongeveer een dikte aan tussen de 18 en 20 cm beton. De juiste hoeveelheid beton berekenen voor deze dikte kan eenvoudig via een vaste formule.

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct

 

Gebruik een dubbele wapening in de vloer

Omdat de vloer in de garage dus dagelijks veel te verduren krijgt, zoals de auto die er op rijdt, is het verstandig om dubbele wapening toe te passen. Hierdoor is de vloer beter bestand tegen trek- en drukspanningen.

Dubbele wapening zijn twee betonnetten op elkaar, welke u met een afstand houder van maximaal 2cm van elkaar gescheiden houdt. Door deze wapeningsmat creëer je een stevig net van bouwstaal waarmee je de vloer verstevigd, oftewel wapent.

Op een ondervloer storten

Als de ondergrond sterk genoeg is, kunt u het beton vrijwel direct erop storten. De ondervloer moet dus wel voldoende draagkracht hebben en stevig zijn. Het is niet mogelijk om het beton direct op een tegelvloer te gieten. Twijfelt u over uw ondervloer? Neem dan contact op. Dan kunnen we u direct adviseren.

Afwerking garagevloer na het storten

Na het storten kunt u de vloer het beste besprenkelen met wat water en deze afdekken met plastic folie. Dit voorkomt dat het beton teveel uitdroogt tijdens het uitharden. Laat dit tenminste 4 dagen zo liggen. Hierna kunt u de bekisting verwijderen.

Om de kersverse betonnen vloer te beschermen tegen vuil en beschadigingen, raden we aan om de betonvloer te impregneren en egaliseren. Hierdoor is de vloer bestand tegen lekkende oliën, water en andere invloeden die de vloer mogelijk aantasten.

Heeft u nog vragen over dit proces of wilt u direct aan de slag? Bestel uw mortel eenvoudig online binnen 3 stappen of neem vooraf nog even contact met ons op over een garagevloer storten.

Specifieke vraag over onze centrales, of meer weten?

Contact ons