Mededeling

Wegens grote drukte kunnen wij momenteel niet voldoen aan de levertijd die wij normaliter hanteren.
Graag contact opnemen, alvorens u de bestelling voltooit!.

close
Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Hoe betonvloer verven?

Het verven van betonvloer met roller

Uw oude betonvloer verven zodat deze weer als nieuw oogt? Of juist uw kersverse vloer voorzien van een kleur naar keuze, anders dan de standaard betonkleur? Op zich is het geen lastige klus. Er zijn wel een aantal dingen waar u even op moet letten voordat u de verfroller erbij haalt. Gaat u de oude betonvloer verven of ligt de vloer er nog maar net in?

En heeft u vloerverwarming? Zet deze dan voor, tijdens en na het aanbrengen van de verf op een lage stand. Zo voorkomt u dat de verf te snel droogt.

Stappenplan voor het verven van uw betonvloer

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom hieronder een stappenplan om het beste en mooiste resultaat te bereiken.

Stap 1: voor u begint te verven, controleer de ondergrond

Drogen van nieuwe betonvloer
Net gestorte betonvloer moet natuurlijk eerst goed droog zijn voordat u kunt beginnen met verven. Dit drogen (of uitharden) kan zo’n 4 tot 8 weken in beslag nemen. Lees meer over de droogtijd van beton.

Geen oneffenhden en vet- en stofvrij
Naast droog moet de vloer ook echt schoon, vet- en stofvrij zijn. Vet kunt u verwijderen door de vloer met een harde bezem te schrobben. Of gebruik een scrobmachine. Daarna spoelt u de vloer een aantal keer goed na met water. Uiteraard moet de vloer droog zijn om te verven. Gebruik daarvoor een waterstofzuiger om alles weer droog te krijgen. Ook nu kunt u met een stukje plastic testen of de vloer echt droog is.

Om de verf goed te laten hechten aan de ondergrond, is het belangrijk dat de vloer geen oneffenheden heeft. Daarom kan het nodig zijn om de vloer even goed te schuren.

Stap 2: primer aanbrengen en het verven

Primer voor goede hechting
Eén of twee lagen primer zorgt ervoor dat de verf goed hecht aan zijn ondergrond. Ook de primer moet weer voldoende de tijd krijgen om te drogen, voordat de verf er op kan. Neem hiervoor ongeveer 24 uur voor.

Verven met kwast en roller
Het verven kan beginnen. Daarvoor gebruikt u 2 componenten vloerverf. Let er ook op dat u eerst de plinten even afplankt met schilderstape (ook tijdens het aanbrengen van de primer). Het verven doet u het best met een brede (25-30 cm) kortharige vachtroller. Lees ook: “Met welke verf een betonvloer schilderen?”.

Vloerverf aanbrengen
Tip: de vloerverf kunt u het beste aanbregen in de lengterichting van de ruimte. Vervolgens verdeelt u over de dwarsinrichting en eindig weer met de lengte. Op deze manier ziet u straks geen zichtbare overgangen.

Stap 3: drogen / uitharden van de geverfde betonvloer

U merkt wel dat het het proces best een tijd in beslag neemt. Ook nu moet het verf de nodige tijd hebben om te drogen / uitharden, voor u de vloer weer beloopbaar is. Neem hier een dag of 5 tot 7 voor.

Betonverf over?

Nog betonverf over? U kunt het tot een jaar bewaren. Doe de verf daarvoor in een goed afgesloten emmer en bewaar het op een koele plaats (vorstvrij).

Specifieke vraag over onze centrales, of meer weten?

Contact ons