Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Is natte betonspecie hetzelfde als vloeibare betonspecie?

Door Jurjen Talsma van Kwaliteitsdienst Beton

Om hier antwoord op te kunnen geven zal ik eerst iets moeten uitleggen over beton. Beton(specie) bestaat voor het grootste deel uit zand en grind. Deze zorgen ook voor de verwerkbaarheid en stabiliteit van het betonmengsel. Ga ik daar water aan toevoegen zonder extra cement en zonder het zand/grind mengsel aan te passen, dan wordt mijn mengsel erg nat, maar ook instabiel. Het zal de neiging krijgen te gaan ontmengen. Gebruik ik een vloeibaarder mengsel dat door de betoncentrale wordt geleverd dan is het mengsel daarop afgestemd en zal deze ondanks de hogere vloeibaarheid toch stabiel blijven.

De centrale gebruikt hiervoor een hulpstof en de meest gebruikte hulpstof is wel de superplastificeerder. Deze hulpstof zorgt voor extra vloeibaarheid van de betonspecie toeneemt zonder dat het ten koste gaat van de duurzaamheid en sterkte van het uiteindelijke beton.

Dus.. door bij uw bestelling de keuze “vloeibaar” aan te vinken kiest u voor goed verwerkbare betonspecie welke zich gemakkelijk laat verwerken en geen negatieve effecten heeft op het uiteindelijke beton en daarom niet aan de chauffeur vragen om er water bij te doen om zo nattere betonspecie te krijgen. Zijn er nog vragen over het storten van betonspecie, mag u altijd de Kwaliteitsdienst Beton vragen om advies.

Jurjen Talsma is ook bereikbaar op 06-15500051

 

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct

Specifieke vraag over onze centrales, of meer weten?

Contact ons