Mededeling

Let op! Tijdens de bouwvak zijn de betoncentrales beperkt geopend.
Bel ons om te overleggen wat er mogelijk is!

close
Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Schuimbeton

Schuimbeton kopen? Bestel het eenvoudig via Betondirekt!

Schuimbeton is buitengewoon licht, bevat goede isolerende eigenschappen en heeft een hoog dragend vermogen. Daarom wordt schuimbeton vaak gebruikt voor het storten van een fundering of ter vervanging van een (oude) houten vloer op de begane grond. Hierbij wordt een schuimbetonvloer vaak gecombineerd met vloerverwarming.

Direct bestellen? Neem via de website contact met ons op of bel naar 06-22545085

Wat is schuimbeton?Schuimbeton

Schuimbeton is een product gemaakt van cement, water, zand en schuimmiddel. Dit zorgt voor de volgende eigenschappen:

 • Hoge isolatiewaarde
 • Gaat schimmel tegen
 • Lichtgewicht materiaal

Door deze eigenschappen ziet u vaak verschillende toepassingen. Funderingen, isolatie van de kruipruimte of het storten van een werkvloer. Door de samenstelling van schuimbeton is het eenvoudig te verwerken voor verschillende klussen!

Een schuimbetonvloer

Een schuimbetonvloer is een ideale oplossing wanneer u uw huis goed wilt isoleren en uw ondervloer toe is aan vervanging. Veel Nederlandse woningen bevatten een oude balkenvloer, waaronder zich een kruipruimte bevindt. Dit type vloer isoleert vaak slecht, waardoor de kruipruimte vochtig wordt en er kans op rot en schimmel ontstaat bij de houten balken.

Door deze oude vloer te vervangen voor schuimbeton kiest u voor een uitstekende isolatiewaarde en daardoor een hoog wooncomfort. Vocht blijft beter weg uit uw woning en u bespaart kosten door minder warmteverlies.

Combineer met vloerverwarming

Vaak wordt direct op het schuimbeton vloerverwarming geplaatst. Door de hoge isolatiewaarde van de nieuwe vloer is de combinatie met vloerverwarming een energiezuinige manier van verwarmen. Hierdoor ervaart u optimaal comfort.

De toepassing van schuimbeton zorgt voor maximaal rendement van de verwarming. De goede isolatie zorgt ervoor dat u minimale warmte verliest aan de kruipruimte onder de woning, waardoor de warmte afgifte van de vloerverwarming in de woning optimaal is.

 

Direct bestellen? Neem via de website contact met ons op of bel naar 06-22545085

 

Schuimbeton voor fundering

Een andere populaire toepassing is een schuimbeton fundering storten. Dit materiaal vlakt uit zichzelf al redelijk goed uit, waardoor u het product niet verder hoeft te verdichten of af te werken.

Doordat de luchtbelletjes in dit beton geen doorlopende kanaaltjes vormen is het indringen van water zo goed als nihil. Dit maakt het product ongevoelig voor krimp en vocht. Hierdoor is schuimbeton storten een goed alternatief voor een fundering op palen.

Gebruikt u een schuimbeton fundering dan zijn lichte constructies, zoals een scheidingswand, goed te dragen. Zwaardere constructies zijn doorgaans niet geschikt. Let hier dus goed op en neem desnoods een constructeur in de hand.

Schuimbeton storten

Ook geschikt voor isolatie van uw kruipruimte

Een andere toepassing voor schuimbeton is de kruipruimte. Dit product is namelijk bestand tegen;

 • Schimmels
 • Vocht
 • Ongedierte

Belangrijk bij de verwerking van schuimbeton is dat het op moment van storten droog is met een temperatuur boven de 5°C. Bij deze temperatuur is het product het beste te verwerken. Na verwerken is de schuimbeton droogtijd een stuk korter dan regulier mortel. Eenmaal opgedroogd is het materiaal goed bestand tegen vorst en dooi. Kortom, een ideale en onderhoudsvrije oplossing voor uw kruipruimte!

Draagkracht en minimale dikte

Schuimbeton bestaat door het toegevoegde schuimmiddel voor 70% uit lucht. Hierdoor is het product zeer licht in gewicht. Dit resulteert in een minimale belasting op de fundering van uw woning.

Ondanks het lichtgewicht product is de draagkracht van schuimbeton relatief hoog. Het product heeft een drukbelasting van 1N/mm2, oftewel 100 ton per vierkante meter. Dit is enorm hoog voor dit lichte materiaal.

Voor genoeg draagkracht geldt altijd een minimale dikte schuimbeton van 10 centimeter. Hoe dikker het product wordt toegepast, hoe hoger de isolatiewaarde zal zijn. De ideale dikte van schuimbeton voor een optimale isolatiewaarde ligt tussen de 25 – 50 cm dik. Houd hier rekening mee als u het product ter verduurzaming van uw woning wilt inzetten.

Houd de schuimbeton kosten laag met subsidie

De kosten van schuimbeton zijn ten opzichte van andere betonsoorten relatief goedkoop. De prijs per m3 is afhankelijk van de totale hoeveelheid die u bestelt. Wilt u een berekening van schuimbeton? U kunt de kosten opvragen door contact met ons op te nemen via 06-22545085. Mailen mag ook naar info@betondirekt.nl.

Doordat het product voldoet aan de gewenste normen voor vloerisolatie vanuit het Nederlands Bouwbesluit, kunt u vanuit de overheid vanaf 2022 een subsidie van €11,- per vierkante meter krijgen. Hierdoor komen de schuimbeton kosten nog voordeliger uit! U kunt deze subsidie aanvragen mits u twee verduurzamingsmaatregelen uitvoert. Op de website van RVO vindt u meer informatie over deze subsidiebedragen en wat dit betekent voor uw kosten.

Hoge isolatiewaarde door schuim in het beton

De isolatiewaarde van schuimbeton, of zogenoemde R-waarde, bevat 3,5 RC bij een laag van 35 cm beton. Door deze hoge waarde van isolatie voldoet het product aan de gewenste normen voor vloerisolatie vanuit het Nederlands Bouwbesluit.

Isolatie door middel van schuimbeton verhoogt uw wooncomfort. Dit wordt optimaal benut als u kiest voor een combinatie van vloerverwarming. Daarbij komt u met het isoleren en verduurzamen van uw woning waarschijnlijk in aanmerking voor een beter energielabel.

Alle voordelen op een rij

Schuimbeton is geschikt voor diverse toepassingen. De grootste voordelen van een schuimbetonvloer zijn:

 • Hoge isolatiewaarde
 • Lichtgewicht, dit maakt belasting op de bestaande fundering nihil
 • Bestand tegen rot en schimmels, waardoor het een lange levensduur heeft
 • Zelf nivellerend product, hierdoor kunt u het gemakkelijk zelf storten
 • Vloeibare massa, zodat u alle hoeken eenvoudig kunt bereiken
 • Snel drogend, al na 48 uur na toepassing beloopbaar
 • Goed bestand tegen vorst en dooi

Wilt u meer toelichting over de kosten, het rendement en andere voordelen van schuimbeton? Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

 

Direct bestellen? Neem via de website contact met ons op of bel naar 06-22545085

Bestellen bij Betondirekt

Doordat wij samenwerken met gecertificeerde betoncentrales door heel Nederland kunnen wij een hoge kwaliteit van onze producten waarborgen. Heeft u vragen over de juiste toepassing, het gebruik of storten? Wij vertellen u hier graag meer over!

Met onze jarenlange ervaring en netwerk door heel Nederland weten wij hoe we de kwaliteit moeten waarborgen. Daarbij kunnen we een snelle levering realiseren, doordat er altijd wel een centrale bij u in de buurt is met dit type beton.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en actuele prijzen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met het plaatsen van een bestelling voor schuimbeton!

 

Specifieke vraag over onze centrales, of meer weten?

Contact ons