Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Wat is de minimale dikte schuimbeton?

De minimale dikte schuimbeton is 10 cm. Bij deze laagdikte kunt u schuimbeton toepassen als werkvloer of bodemafsluiting. Wanneer u wilt gaan voor een goede isolatiewaarde van schuimbeton geldt een dikkere laag schuimbeton.

Schuimbeton minimale dikte per toepassing

Minimale dikte schuimbeton voor optimale isolatie: Schuimbeton is een uitstekend isolerend materiaal dat in verschillende diktes kan worden toegepast. De minimale aanbevolen dikte van schuimbeton is 10 cm, maar voor een betere isolatie en effectiviteit kan de dikte variëren. Bij vloerrenovaties wordt doorgaans een dikte van 25 cm aangeraden, terwijl in nieuwbouwwoningen een dikte van 39 cm vaak wordt toegepast om maximale isolatie en sterkte te garanderen. De uiteindelijke dikte hangt af van de specifieke eisen van het project en het gewenste isolatieniveau.

Hoe dikker de minimale laagdikte, hoe hoger de Rc-waarde van het materiaal zal zijn. Doorgaans hanteren we voor schuimbeton deze minimale diktes:

 • 10 cm voor werkvloer of bodemafsluiting
 • 25 cm voor een isolerende werkvloer
 • 35 cm voor isolatie van een kruipruimte
 • 39 cm dikte bij nieuwbouwwoningen

Wanneer goede isolatie een belangrijk punt is bij schuimbeton bestellen, kunt u rekening houden met een RC waarde van 1m2K/W per 10 cm schuimbeton. Dit is vooral van belang wanneer u schuimbeton met vloerverwarming wilt combineren.

Overige vragen over schuimbeton

Bent u benieuwd welke minimale dikte schuimbeton u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op voor advies en meer informatie. Kijk hieronder voor meer informatie over het materiaal of bestel direct door te bellen naar 06-22545085.

Specifieke vraag over onze centrales, of meer weten?

Contact ons
De Service van Betondirekt: snel, kosteloos & deskundig
Meer weten? Wij staan u graag vrijblijvend te woord!
06-22545085
 • Wij staan altijd voor u klaar

  Tineke & Lilian staan u graag te woord.

 • De hele week bereikbaar

  Ook in de avond en in het weekend.

 • Direct contact via onze chat

  Direct en gemakkelijk.

 • Ook bereikbaar via Whatsapp

  Stuur direct een bericht.