Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Vloerverwarming plaatsen onder een betonvloer

Vloerverwarming onder betonvloerBetonvloer is tijdloos en met vloerverwarming ook nog eens extra comfortabel. Maar waar moet je zoal rekening mee houden als je vloerwarming wilt plaatsen onder een betonvloer?

Scheurvorming voorkomen in betonvloer

Een betonvloer is gevoelig en zet makkelijk uit. Zeker dus bij warmere temperaturen door vloerverwarming. En wanneer de vloer uitzet, kan het scheuren gaan vertonen. U kunt dit voorkomen door de betonvloer een minimale dikte van 10cm te laten hebben. Maximale dikte bedraagt 18 cm. Op deze manier geeft u het beton de ruimte om te werken, zonder dat het wordt tegengehouden.

Om dit te voorkomen moet u voldoende dikte nemen en het beton de ruimte geven om ‘te werken’ zonder tegengehouden te worden. Dit kan door uitzettingsvoegen te plaatsen rond de thermische onderbreking.

Thermische uitzettingen

Kijk ook goed hoe groet de uitzettingen zijn van de betonvloer. En hoeveel de vloer opwarmt en weer afkoelt. De plaatser van de betonvloer zal in samenwerking met de installateur van vloerverwarming bepalen waar de thermische onderbrekingen en uitzetvoegen moeten komen.

Kwaliteit!

Naast de dikte van de vloer is de manier van de vloer leggen ook van belang. En de juiste samenstelling van beton. Bel of mail ons gerust voor meer informatie en advies. Of stuur ons een WhatsApp op 06 22 54 50 85

Specifieke vraag over onze centrales, of meer weten?

Contact ons