Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Zelf beton vlinderen

Met vlinderen verstevig je de structuur van versgestort beton. Zelf vlinderen van beton is uiteraard wel mogelijk, maar het is best een lastige klus. Hieronder volgen enkele tips wanneer u zelf wilt gaan vlinderen.

Wat is beton vlinderen?

Wanneer het beton gestort en een bepaalde droogtijd achter de rug heeft, is het oppervlak nog vrij ruw. Door het te vlinderen maakt u de vloer (of ander oppervlakte als een werkblad) egaal, verdicht u de toplaag en laat u de toplaag goed hechten aan de bulklaag van het beton. Het beton krijgt overigens ook echt die typische wolkachtige uitstraling.

Het vlinderen gebeurt met een speciale vlindermachine. En omdat deze machine natuurlijk een bepaald gewicht heeft, moet het beton al redelijk zijn uitgehard voordat u kan beginnen met vlinderen. De uiteindelijke egaliteit van de betonvloer hangt nauw samen met de kwaliteit van het vlinderen.

zelf beton vlinderen

Wanneer begin ik met vlinderen?

Zo’n 30 minuten nadat de betonvloer is gestort, komt er een dun laagje water op de vloer te staan. Is deze laag verdwenen? Dan kunt u beginnen met vlinderen. Houdt aan dat zodra het beton hard genoeg is om op te lopen, kunt u met het vlinderen starten.

Vlinderen vs. polijsten

Met vlinderen maakt u het betonoppervlak dus al mooi egaal en waterdicht, maar is het nog wel vrij ruw van structuur. Wanneer het een betonvloer is voor een garage, dan kan dat voldoende zijn. Maar voor een vloer in uw woning, zoals woonkamer of keuken, is polijsten nog wel nodig.

Dit polijsten gebeurt met een slijpmachine die is uitgerust met een diamantschijf. Met deze schijf poetst u alle oneffenheden uit de vloer. En dat zorgt ervoor dat de vloer die mooie glans krijgt. Naast dat dit mooi oogt, is het ook praktisch. Het is dan makkelijker te reinigen. Meerdere keren polijsten is dan nog wel nodig.

 

Beton bestellen?

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct