Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Hoeveel kost een vloerisolatie?

Een isolatievloer zorgt dat vocht en kou dat uit de kruipruimte opstijgt, wordt tegengehouden. Gemiddeld ligt de temperatuur van een ongeïsoleerde vloer 5 graden lager dan de temperatuur van de kamer. Met een isolatievloer voelt uw betonvloer warmer aan, is uw huis beter verwarmd, vermindert u uw stookkosten, verhoogt u uw wooncomfort en verkleint u de kans op schimmel- en vochtproblemen in huis. 

De kosten voor de installatie hangen af van verschillende factoren, zoals het materiaal dat gebruikt wordt en de manier van isoleren. In dit artikel vertellen wij u meer over de kosten waar u rekening mee moet houden bij het installeren van uw isolatievloer.

Isolatievloer onder of boven de vloer?

De kosten van een isolatievloer zijn mede afhankelijk van de manier van isoleren die u kiest. Wanneer er een kruipruimte onder de begane grond is, wordt er gekozen voor kruipruimte isolatie, waarbij het isolatiemateriaal via uw kruipruimte onder uw vloer wordt bevestigd. Bij gebrek aan een kruipruimte kunt u kiezen voor bovenvloerse isolatie. Hierbij wordt er een extra laag boven op de tegels aangebracht. Deze optie is ook geschikt voor verdiepingsvloeren. 

De kosten van vloerisolatie via de kruipruimte zijn gemiddeld gezien goedkoper dan bovenvloerse isolatie, maar dit dient per situatie bekeken te worden en is grotendeels afhankelijk van de arbeidsuren. Voor vragen over wat het beste bij uw situatie aansluit en de bijpassende prijzen kunt u contact opnemen met onze medewerkers. 

Verschillende materialen voor de isolatievloer

Bij een isolatievloer kunt u kiezen uit verschillende materialen. Voor isolatie via de kruipruimte wordt vaak gekozen voor isolatiekussens en schuim, terwijl voor bovenvloerse isolatie stevigere materialen nodig zijn. Hieronder vindt u een overzicht van de populairste materialen voor vloerisolatie van laagste kosten naar hoogste kosten

  • EPS parels zijn kleine bolletjes van piepschuim en zijn geschikt voor kruipruimtes die moeilijk begaanbaar zijn. Ze nemen geen vocht op waardoor ze een isolerende laag vormen tussen de bodem van de kruipruimte en de onderkant van de vloer.
  • Isolatiekussens bevatten twee of drie luchtlagen en wegen vrijwel niks, waardoor ze makkelijk te plaatsen zijn onder de vloer. Let op, deze kussens zijn gemaakt van kwetsbaar materiaal en kunnen tijdens de installatie beschadigen als er niet voorzichtig mee wordt omgegaan.
  • Isolatieplaten zijn er in verschillende materialen voor wisselende prijzen. De goedkoopste zijn van steenwol, glaswol of EPS, oftewel piepschuim. Alle opties, zowel duurdere als goedkoper, isoleren prima maar hebben allemaal kleine kiertjes tussen de platen waardoor er nog steeds een kleine hoeveelheid warmte ontsnapt.
  • PUR-schuim zorgt voor een vocht- en luchtdichte afsluiting en is geschikt voor lastig bereikbare plekken zoals onder de vloer. 

Doe-het-zelf of professionele vloerisolatie

U kunt ervoor kiezen om zelf uw isolatievloer te leggen. Dit is namelijk heel makkelijk om zelf uit te voeren, mits u over voldoende technische inzichten beschikt of iemand kent die dit heeft.

Als doe-het-zelver hoeft u alleen isolatie- en bevestigingsmaterialen te kopen en betaalt u niet voor de arbeidskosten. Als u of iemand in uw omgeving de juiste gereedschappen en beschermende kleding heeft, dan kunt u ervoor kiezen dit zelf te installeren. Houdt er wel rekening mee dat om in aanmerking te komen voor een subsidie van de overheid of de gemeente u de isolatievloer moet laten plaatsen door een professioneel bedrijf.

Subsidie om een isolatievloer te laten leggen

Er is een landelijke subsidie voor het leggen van een isolatievloer met een vast bedrag per vierkante meter. Met twee of meer maatregelen voor isolatie is het subsidiebedrag per vierkante meter twee keer zo hoog. Verschillende gemeenten hebben daarnaast ook nog eigen subsidies voor isolatiewerkzaamheden aan uw huis. U kunt alleen aanspraak maken op deze subsidie als u plaatsing van de isolatievloer of de andere werkzaamheden laat uitvoeren door een professioneel bedrijf. Wanneer u zelf uw isolatie wilt aanbrengen is het dus slim om van tevoren te berekenen of u dan daadwerkelijk goedkoper uit bent. 

Voor de kosten van een isolatievloer neemt u contact

De kosten voor een isolatievloer zijn afhankelijk van veel factoren, maar leveren u veel extra wooncomfort op. Gaat u deze klus zelf uitvoeren en heeft u enkel materiaal nodig? Of huurt u een bedrijf in en betaalt u ook voor arbeidskosten? 

Voor de kostenberekening kijkt u naar de manier van isoleren, materialen die u nodig heeft, de arbeidskosten wanneer u voor een bedrijf kiest en of u eventuele subsidies kunt krijgen. Gemiddeld zijn de kosten tussen de €35 en €60 per m2. Verminder uw stookkosten en investeer nu in een isolatievloer.

Specifieke vraag over onze centrales, of meer weten?

Contact ons
De Service van Betondirekt: snel, kosteloos & deskundig
Meer weten? Wij staan u graag vrijblijvend te woord!
06-22545085
  • Wij staan altijd voor u klaar

    Tineke & Lilian staan u graag te woord.

  • De hele week bereikbaar

    Ook in de avond en in het weekend.

  • Direct contact via onze chat

    Direct en gemakkelijk.

  • Ook bereikbaar via Whatsapp

    Stuur direct een bericht.