Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Wat is de droogtijd van een cementdekvloer?

Voor de droogtijd van een cementdekvloer geldt een gemiddelde van 1 centimeter per week. Echter wordt bij een cementdekvloer de droogtijd beïnvloed door verschillende factoren zoals de temperatuur en luchtvochtigheid van de ruimte. Ideale omstandigheden zullen ervoor zorgen dat de droogtijd voor de cementdekvloer verkort wordt.

Factoren die de droogtijd van cementdekvloeren versnellen

Wanneer uw cementdekvloer tussen de 6 á 7 cm is, zal de droogtijd doorgaans ook 6 tot 7 weken zijn. Hoe snel de dekvloer droogt is grotendeels afhankelijk van de temperatuur. In een warme ruimte kan het vrijgekomen vocht namelijk sneller verdampen, waardoor het proces in een ruimte van 20 °C sneller zal gaan dan in een koude ruimte. In een koude omgeving kunt u ervoor kiezen om de droogtijd te versnellen door met droogapparatuur de ruimte en cementdekvloer extra te verwarmen.

Zorg dat de cementdekvloer voldoende droogtijd heeft

Ondanks dat een cementdekvloer al na 24 uur te belopen is, is het van groot belang dat deze echt goed droog is voordat u het geheel gaat afwerken. Pas na de volledige droogtijd en uitharding kunt u de vloer afwerken naar wens, om te voorkomen dat de vloerafwerking aangetast wordt. Zo kan parket kromtrekken wanneer de dekvloer nog te vochtig is, dat zou natuurlijk zonde zijn van al het werk.

Voordeel van het bestellen van een Eco2floor als dekvloer, is dat dit geheel weinig nabewerking nodig heeft! Ook is deze constructie al na 72 uur belastbaar. Ook van deze voordelen profiteren? Bestel het snel via 06-22545085 en profiteer van een snelle droogtijd van deze cementdekvloer.

Specifieke vraag over onze centrales, of meer weten?

Contact ons
De Service van Betondirekt: snel, kosteloos & deskundig
Meer weten? Wij staan u graag vrijblijvend te woord!
06-22545085
 • Wij staan altijd voor u klaar

  Tineke & Lilian staan u graag te woord.

 • De hele week bereikbaar

  Ook in de avond en in het weekend.

 • Direct contact via onze chat

  Direct en gemakkelijk.

 • Ook bereikbaar via Whatsapp

  Stuur direct een bericht.