Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Wat is de droogtijd van beton?

De droogtijd van net gestort beton is zo’n 4 tot 8 weken. Na 4 weken moet het beton in ieder geval zijn gegarandeerde sterkte hebben. Natuurlijk zal het beton in de zomer met hoge temperaturen eerder uitgehard zijn dan in de koude wintermaanden.

U kunt zelf testen hoe droog de vloer is. Plak een stuk plastic op de vloer met wat tape om de randen. Ziet u na 24 uur geen condens aan de onderkant van het plastic? Dan is de vloer droog genoeg om bijvoorbeeld te gaan verven. Lees daarvoor ook ons blogartikel: ‘Hoe betonvloer verven’?

Voor u aan het verven kan beginnen moet een nieuw gestorte betonvloer 4 tot 8 weken drogen. U kunt het vochtgehalte testen door een stukje plastic (50×50 cm) op de vloer te plakken met tape aan de randen. Zit er na 24 uur geen condens aan de onderkant van het plastic dan is de vloer voldoende droog om te worden geverfd.

Voorkom uitdroging

Eigenlijk is ‘droogtijd’ niet een juiste benaming. Want dat betekent dat het water verdampt. En dat is nou juist niet de bedoeling bij net gestort beton. Een klein gedeelte van het water mag inderdaad verdampen, maar het moet wel zoveel mogelijk voorkomen worden. Zie ook ‘Moet het pas gestorte beton beschermd worden tegen uitdrogen?

Lees ook:
Hoe kan ik bepalen wanneer beton klaar is om te verven?
Beton storten in voorjaar
Wat is de samenstelling van beton?

 

Beton bestellen?

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct
De Service van Betondirekt: snel, kosteloos & deskundig
Meer weten? Wij staan u graag vrijblijvend te woord!
06-22545085
 • Wij staan altijd voor u klaar

  Tineke en Lilian staan u graag te woord.

 • De hele week bereikbaar

  Ook in de avond en in het weekend.

 • Direct contact via onze chat

  Direct en gemakkelijk.

 • Ook bereikbaar via Whatsapp

  Stuur direct een bericht.