Mededeling

Wegens grote drukte kunnen wij momenteel niet voldoen aan de levertijd die wij normaliter hanteren.
Graag contact opnemen, alvorens u de bestelling voltooit!.

close
Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Beton storten in de winter

sneeuwvlok2Door Jurjen Talsma

Het storten en verwerken van betonmortel is een belangrijk onderdeel van een betonwerk. Met Betondirekt kiest u voor een gecertificeerde en dus een prima betonmortel. Maar zonder de juiste verwerking zal het nooit het beton worden dat u in gedachten had.

Beton storten in de winter vraagt om andere maatregelen dan in het voorjaar of de zomer. We weten allemaal dat water bij vorst bevriest en daardoor uitzet (zelfs een stalen buitenkraan kan knappen als water bevriest). Betonmortel bestaat voor zo’n 15 – 20 % uit water en wordt uiteindelijk, samen met het cement cementsteen.

Het verharden van beton gaat niet van de ene dag op de andere. Het water blijft dan ook vaak enkele dagen bevriesbaar, wat uitzetting tot gevolg heeft. Het pas gestorte beton wordt als het ware dan uit elkaar gedrukt en komt nadien niet meer terug; slecht beton is het gevolg. Wat hoor je te doen om dat te voorkomen?

Het pas gestorte beton afdekken met isolatiemateriaal; plastic alleen is niet voldoen. (Wij trekken als het koud is ook geen plastic regenjas aan, maar een gevoerde winterjas.) Hiermee voorkomen we tevens dat het water, wat nodig is voor de verharding, niet vroegtijdig verdampt. (Beton moet verharden, niet drogen!!) Kortom, betonmortel storten in de winter is goed te doen, maar voorkom bevriezing. 

Bekijk de volgende Poster voor meer over het storten van beton in de winter

Heeft u nog vragen over het storten van beton, dan mag u altijd de Kwaliteitsdienst Beton vragen om advies.
Jurjen Talsma, directeur Kwaliteitsdienst Beton Tel: 06 15 50 00 51 info@kwaliteitsdienstbeton.nl

Specifieke vraag over onze centrales, of meer weten?

Contact ons