Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Wat is de droogtijd van schuimbeton?

De droogtijd van schuimbeton is 2 tot 3 dagen. Hoe lang het moet drogen is afhankelijk van de luchtvochtigheid en temperatuur. Hiermee kunnen we stellen dat schuimbeton een korte droogtijd kent. Na 2 tot 3 dagen drogen is schuimbeton beloopbaar.

Beloopbaar wil zeggen dat het materiaal nog niet volledig is uitgehard. Het is daarom verstandig om het schuimbeton na 2 dagen droogtijd nog niet direct zwaar te belasten, om puntbelasting te voorkomen.

Schuimbeton droogtijd is korter dan regulier mortel

Door de korte droogtijd van schuimbeton worden kosten en tijd bespaard, doordat er sneller doorgewerkt kan worden. Hierdoor is er ook minder kans op nadelige effecten die ontstaan bij het drogen van regulier beton, denk aan scheuren bij warmte.

Door de snelle werktijd wordt er vaak vloerverwarming op schuimbeton  geplaatst, omdat deze materialen goed op elkaar aansluiten. Er is niet ontzettend veel tijd nodig tussen het storten van de vloer en het aanleggen van de verwarming, ideaal wanneer u een drukke planning heeft tijdens de verbouwing.

Overige vragen over schuimbeton

Wilt u zelf ervaren wat de korte droogtijd voor schuimbeton voor u kan betekenen? Kijk hieronder voor meer informatie over het materiaal of bestel direct door te bellen naar 06-22545085.

Specifieke vraag over onze centrales, of meer weten?

Contact ons
De Service van Betondirekt: snel, kosteloos & deskundig
Meer weten? Wij staan u graag vrijblijvend te woord!
06-22545085
 • Wij staan altijd voor u klaar

  Tineke & Lilian staan u graag te woord.

 • De hele week bereikbaar

  Ook in de avond en in het weekend.

 • Direct contact via onze chat

  Direct en gemakkelijk.

 • Ook bereikbaar via Whatsapp

  Stuur direct een bericht.