Mededeling

Let op! Tijdens de bouwvak zijn de betoncentrales beperkt geopend.
Bel ons om te overleggen wat er mogelijk is!

close
Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Wat is het gewicht van schuimbeton?

Schuimbeton is erg populair doordat het niet veel weegt. Het gewicht van schuimbeton varieert van 500 kg tot 1850 kg per m3. Ten opzichte van normaal beton met een gewicht van 2350 kg per m3 is dat erg weinig. Ondanks dat het materiaal van zichzelf erg licht is kan schuimbeton veel gewicht dragen.

Wat bepaalt het soortelijk gewicht van schuimbeton

Het soortelijk gewicht van schuimbeton wordt bepaalt door de verhouding van het mengsel. Eventueel kan het mengsel aangevuld worden met fijn zand of een ander toeslagmateriaal om dit gewicht omlaag te brengen.

Uiteraard hangt het totale gewicht ook af van de minimale dikte van schuimbeton. Dit is per toepassing verschillend, afhankelijk van hoeveel gewicht het moet dragen. Informeer gerust naar de mogelijkheden door direct te bellen naar 06-22545085 of stuur ons gerust een Whatsapp berichtje.

Schuimbeton kan veel gewicht dragen

Het gewicht dat schuimbeton kan dragen bij een gelijkmatige verdeling is 1N/mm2. Dit komt neer op 100 ton per vierkante meter. Hierdoor kan schuimbeton veel gewicht opnemen voor het lichte materiaal.

Ten opzichte van regulier beton is het materiaal minder bestand tegen puntbelastingen. Ook is schuimbeton geen eindvloer en komt er nog een dekvloer overheen. Wel is het materiaal uitermate geschikt om bovenop schuimbeton vloerverwarming leggen, voordat de dekvloer het geheel afwerkt.

Overige vragen over schuimbeton

Meer vragen of direct schuimbeton bestellen? Kijk hieronder voor meer informatie of neem vrijblijvend contact met ons op! We helpen u graag met het beantwoorden van al uw vragen of ondersteuning van uw bestelling.

Specifieke vraag over onze centrales, of meer weten?

Contact ons
De Service van Betondirekt: snel, kosteloos & deskundig
Meer weten? Wij staan u graag vrijblijvend te woord!
06-22545085
 • Wij staan altijd voor u klaar

  Tineke & Lilian staan u graag te woord.

 • De hele week bereikbaar

  Ook in de avond en in het weekend.

 • Direct contact via onze chat

  Direct en gemakkelijk.

 • Ook bereikbaar via Whatsapp

  Stuur direct een bericht.