Contact

Zekerheid over waneer uw bestelling wordt geleverd?

Bel ons tijdens werkdagen

0582224423

Oprit in beton

Met een betonnen oprit vangt u feitelijk twee vliegen in één klap: het is sterk, maar ziet er ook strak en netjes uit. Bij Betondirekt kunt u 24/7 uw gewenste hoeveelheid beton bestellen. Doet u dat vandaag nog voor 12:00 uur? Dan heeft u het, mits op voorraad, morgen al binnen (u mag overigens zelf uw bezorgmoment kiezen). Zo kunt u snel aan de slag met uw betonnen oprit!

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct

 

Benieuwd naar de kosten van zo’n mooie, strakke oprit? Beton bestellen kan eenvoudig door het invoeren van het aantal m3 en u ziet meteen de prijs. Wij bezorgen en storten het beton op de door uw doorgegeven bestemming en tijd.

maken van betonnen oprit

Voordelen van een betonnen oprit

Een betonnen oprit is een populaire keus, mede doordat dit materiaal een lange levensduur heeft en er weinig tot geen onderhoud nodig is.

Allereerst zorgt de sterkte van beton ervoor dat de oprit een leven lang mee gaat zonder dat u er omkijken naar heeft. Hierdoor is het een duurzame oplossing en hoeft u niet bang te zijn voor verzakking of andere gebreken over de jaren heen.

Daarbij heeft beton geen onderhoud nodig en kunt u het gemakkelijk schoonmaken met een bezem of tuinslang. Door het sterke materiaal en de naadloze vloer van de oprit hoeft u zicht geen druk te maken over onkruid tussen tegels of algengroei.

Kortom, voor iedereen die droomt van een oprijlaan die niet verzakt, onkruidvrij is en een leven lang mee gaat is een betonnen oprit de uitkomst.

Zelf een beton oprit storten

Het zelf aanleggen van een betonnen oprit (of een betonterras) is best een specialistische klus. Daarbij moet u vooral ook erg letten op de drogingstijd, anders loopt u het risico dat het beton tijdens het uitdrogen met scheuren te maken krijgt.

Zorg allereest voor genoeg mankracht om het beton over het oppervlak te verdelen. Het storten zelf gebeurt door de betreffende betoncentrale die u het beton komt leveren. In het kort kunt u vervolgens met de volgende stappen een oprit storten en aanleggen.

Betonnen oprit aanleggen in 8 stappen

  1. Zet de plaats waar u de oprit wilt hebben nauwkeurig af.
  2. Graaf de grond tot ongeveer 15cm diep af. Dit is de minimale dikte voor een beton oprit, maar dieper mag ook.
  3. Breng een bekisting aan die het vloeibare beton tijdens het storten op zijn plek moet houden.
  4. Breng een stuk plastic folie aan op de ondergrond. Hierop plaatst u vervolgens een metalen bewapeningsnet.
  5. Het beton storten kan beginnen. Wij leveren u het beton op de tijd en plaats die u bij ons heeft aangegeven. Het is aan u (en uw extra mankracht) om het beton over de plaats van bestemming te verdelen. Bekijk daarvoor ook onze stortinstructies.
  6. Met een trilnaald verdicht u het pas gestorte betonspecie. Eventuele luchtbellen verdwijnen.
  7. Beton moet u altijd beschermen tegen (snelle) uitdroging. Daarom kunt u een zogenaamde ‘curing compound’ laag op het oppervlak vernevelen.
  8. Wanneer de oprit beloopbaar is kunt u het beton afwerken zoals u wilt. Informeer uzelf goed welke droogtijd beton nodig heeft.

Let hier op bij een gepolierde beton oprit

Wanneer de oprit beloopbaar is, kunt u de betonvloer verder afwerken door bijvoorbeeld te kiezen voor zelf beton vlinderen. Dit wordt ook wel een gepolierde beton oprit genoemd. Met een vlinder- of poliermachine schuurt u het ruwe oppervlak van het beton glad.

Deze afwerking zorgt voor een modern en strak uiterlijk. Echter heeft dit als nadeel dat de oprijlaan een stuk gladder kan worden waardoor mos sneller kan optreden en bij regen slipgevaar ontstaat.

Beton oprit – prijs per kuub

Bent u benieuwd wat van zo’n strakke, mooie beton oprit de prijs is? De kosten van een betonnen oprit zijn afhankelijk van de grootte en dikte van uw oprit. Kortom, hoeveel kubieke meter beton u nodig heeft.

Deze prijs per m3 beton wordt gunstiger naarmate u een grote bestelling plaatst. Tijdens het bestelproces kunt u direct inzien wat de kosten voor het bestellen en leveren u gaat kosten. Natuurlijk mag u ons ook altijd even bellen of een Whatsapp berichtje sturen over een indicatie van de prijs voor uw oprit van beton.

Bestel beton voor uw oprijlaan bij Betondirekt

Wij zijn een samenwerkingsverband van 30 tal gecertificeerde betonmortelcentrales verspreid door heel Nederland. Hierdoor zijn we in staat snel door heel Nederland beton van hoge kwaliteit te leveren. En snel ook, aangezien er altijd een centrale bij u in de buurt is. Heeft u vragen? We zijn elke dag bereikbaar.

Bestel eenvoudig binnen 3 stappen het aantal kubieke meter die u nodig heeft en ga zelf aan de slag met een betonnen oprit!

Direct bestellen? Begin met het invullen van je postcode
Start direct